Matchis is een bijzondere klant voor Est Digital. Het begon met een offerteaanvraag voor een website een paar jaar geleden. Matchis was toen nog niet de organisatie die het nu is. Stamceldonatie was nog niet echt bekend. Terwijl iedereen er van zou moeten weten.

Het punt met stamceltransplantatie is dat het genetisch profiel tussen donor en ontvanger moet matchen. De kans dat twee vreemde mensen met elkaar matchen is namelijk heel klein. Het is dus zaak dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden als donor.

Vloeibare pizza

Daar wilden we graag aan meewerken. We verscheurden de offerte en op een goede dag stroopten we samen met een team Matchis voor zonsopgang de mouwen op. We werkten de hele dag als gekken. Design, front-end, back-end, content en pizza; onder druk wordt alles vloeibaar. Tegen middernacht zetten we de website live.

Het aantal donoren is de laatste jaren enorm gegroeid. Destijds waren er ongeveer 50 duizend mensen als stamceldonor geregistreerd, tegenwoordig zijn het er 200 duizend. Matchis werft op evenementen, organiseert media-aandacht en had een aantal succesvolle campagnes. Bovendien kreeg Matchis het voor elkaar dat alle Nederlandse 18-jarigen vanaf vorig jaar een brief krijgen met de vraag of ze zich willen aanmelden als stamceldonor. 

Inmiddels hebben we de website vernieuwd. Het aanmeldformulier is AVG-proof. Dat moet ook wel, want nieuwe donoren vullen een berg medische gegevens in. Het aanmeldformulier blijft gewoon werken als duizenden donoren zich tegelijk aanmelden. Dat gebeurt nog wel eens als  stamceldonatie een onderwerp is bij DWDD of RTL Late Night. Een donorportaal is in de maak. Hierop kunnen donoren inloggen om hun gegevens in te zien. Met tweefactor-authenticatie via een iDIN-koppeling en een One Time Password maken we het portaal super AVG proof.

Matchis is nu gewoon klant, die toch bijzonder blijft. Binnenkort stropen we voor dag en dauw met het hele team onze mouwen op om een vrijwilligers-platform te maken.

En jij dan?

Matchis doet geweldig werk. Eigenlijk zou iedere Nederlander zich moeten aanmelden als donor. Dus, nu we toch je aandacht hebben; heb jij er wel eens over gedacht om je aan te melden als stamceldonor? 

Meer info over stamceldonatie

Aanmelden als stamceldonor

Bekijk volgende case

Gebr. de Nobel

Onwijs sexy en onwijs scheef

bekijk case
Volgende