Webinar digitoegankelijkheid

Digitoegankelijkheid is een hot issue deze herfst. Overheidswebsites zijn sinds 23 september verplicht om websites zo in te richten dat mensen met een - bijvoorbeeld - visuele beperking ze zonder problemen kunnen gebruiken. Natuurlijk zou het goed zijn als niet-overheidswebsites ook drempelvrij waren.

Bij een nieuwe website kun je natuurlijk gewoon eisen dat hij aan de regels voldoet. Bij Est Digital bouwen we sinds dit jaar in principe 100% digitoegankelijk. Maar wat te doen met bestaande websites? Vaak kun je al snel een paar zaken aanpakken en daarmee neem je meteen al een paar drempels weg.

We nodigen je van harte uit voor de webinar

Digitoegankelijkheid voor niet-overheidswebsites
dinsdag 27 oktober 2020
14-16 uur

Oriëntatie op digitoegankelijkheid

De webinar heeft een oriënterend karakter. De inhoud helpt je om het onderwerp beter te begrijpen en een plan voor de eerste stappen te maken. Aan de orde komen:

  • Wat is digitoegankelijkheid precies en waarom is het nodig?

  • Wanneer is een website digitoegankelijk?

  • Wat kun je als beheerder van een website zelf doen? Hoe zit het met techniek?

  • En hoe neem ik digitoegankelijkheid als eis op voor een nieuw project?

Voor wie?

De webinar richt zich mensen die verantwoordelijk zijn voor websites waarvoor de digitoegankelijkheidsregels van de overheid niet gelden maar die wel graag willen dat iedereen de website zonder problemen kan bezoeken.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Mocht je iemand kennen voor wie deze workshop ook interessant is: stuur de uitnodiging vooral door.

Door wie?

De workshop wordt gegeven door Noël Hoek en Désirée Battjes van Est Digital. In de laatste maanden heeft Est Digital verschillende digitoegankelijkheidprojecten begeleid. We vinden online inclusiviteit een goede zaak, daarom delen we onze kennis met plezier.

Kosten?

De webinar is kostenloos. Zie het als onze bijdrage aan een klein beetje beter internet.

Meld je aan

De webinar organiseren we via Zoom. Schrijf je in en ontvang een deelnamebevestiging met een Zoom-linkje.